måndag 25 maj 2015

Kuli-kuli

Nässelrisotto? 

KULI-KULI: skala, rosta och mal jordnötter till en pasta. Knåda bort onödig olja och fritera (alternativt koka) degen som små packade bollar. Mosa en ny pasta av de friterade bollarna ev. med lite vatten, salt och rulla små maskar och fäst dem i sig själva till ringar, fritera igen! Seed 

Äventyrsolja: lite lavendel eller en aning patchouli, lite kanel, 7 korrianderfrön, åbrodd, 6 bär eller 2 blad av hagtorn, 6 pepparkorn, en liten kvist mistel, 3 belladonnablad, 3 röda rosenblad, en lillfingernagel ingefära, en hel nejlika, bergamottolja, kanel och mysk. Blanda oljan tre dagar före fullmåne, en fredag eller torsdag. Låt dra i genomskinlig skål ett varv, sila och tappa på flaska. Använd hela örter och kryddor.
Reningsrökelse: 1 del enbär, 1 del salvia, 1/2 del fläder och 1/2 del renfana.

Kransar av rosengeranium och myskmadra för fräschör och mot oro och onda andar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar