söndag 19 juli 2015

Rosmarin

Latin Rosmarinus officinalis
Engelska rosemary
Växtplats odlas i trädgårdar, växer vilt i Sydeuropa
och Medelhavsländerna
Växtdel kvistar och barr
Insamlingstid hela året, isynnerhet till jul och på torsdagar
vid tilltagande måne för heliga fester
Element eld
Planet solen
Andar och gudar Afrodite, Neptun och Poseidon
Egenskaper mental styrka, tankeverksamhet, klarhet och minne

Rosmarin är havets ros som växer på klippsluttningar så nära havet att dess gröna kvistar luktar salt. Rosmarin är också en havsamulett. Den används vid alla sjö- och havsritualer, vid invigning av båtar, som båtamulett och som amulett vid sjöresor. Rosmarin stillar stormarna och om sjögången blir alltför våldsam kan du kasta en kvist i havet så lägger sig vågorna.
Rosmarin är en läkeväxt som även används till rening vid ritualer och magiska cirklar. Ta ett bad med rosmarinolja eller gnugga pannan, bröstet och händerna med växten.
Rosmarin skärper hjärnan och är bra för blodcirkulationen. Drick rosmarinte om du är trött, nervös eller ska utföra viktiga prestationer, t ex gå upp i en tenta, hålla vetenskapliga föredrag eller delta i diskussioner. Den skärper minnet och ger dig livskraft, klarhet och visdom.
Sätt en kvist på ditt altare eller bränn den tillsammans med enbär så fylls huset med energi och glädje.
Rosmarin är beskyddande och jagar demoner på flykten, i synnerhet sjukdsomdemoner. Den har starka magiska krafter när den används i kransar och buketter.
Rosmarin har ett skimmer av odödlighet över sig. Om du vill hålla dig ung ska du snida en ask av rosmarinträ och lukta på den varje dag.

-DD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar