söndag 29 mars 2015

Vilda drömmar

Vildjäst

1 rårivet äpple (alternativ 100 g torkad frukt)
75 g honung
3 dl ljummet vatten (1 dl kokande, 2 dl kallt)

Bort med kärnhuset, riv äpplet
Blanda frukt och vatten, lös upp honungen i en ren glasburk med lock

Skaka burken morgon och kväll i 5-7 dagar lossa på locket efter du skakat
när det bubblar lätt i burken, luktar av öl och cider med vitt skum runt frukten är den klar

Silad jäst kan sparas i två månader i kylskåpet, väcks till liv i rumstemperatur
Svenskdroppar
10 g aloe alternativt malört
5 g myrra
0.2 g saffran
10 g sennablad
10 g kamfer
10 g rabarberrot
10 g manna
10 g Therlak venezian
5 g spåmanstistelrot
10 g angelikarot
Schwedenbitter
Örterna packas med 1 1/2 l 40% brännvin på 2 l glasflaska
Står i 14 dagar i sol eller varmt
Skakas varsamt var dag
Låtstå så länge och sila på mindre glasflaska som fylls på efter hand,
eller tappa upp och förvara kyligt
Håller i år
Tydliga drömmar
Lägg ringblomma, rölleka eller revfingerört under huvudkudden. Örterna öppnar vägen till drömmarnas värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar